Facebook
Twitter
Instagram
Whatsapp

FARMÀCIA arbonés


C/ Pallars, 231
08005 Barcelona
tel. 93 300 09 18
info@farmaciapoblenou.com

Horari: de 9 a 14h i de 16 a 21h

RECOMANACIONS

1. DECISIÓ FERMA: s'ha d'estar convençut que es vol deixar de fumar. És més, cal posar-se una data de termini per deixar de fumar dins dels propers 15 dies. Si no es pot, caldrà més motivació per poder aconseguir-ho.

2. LA SÍNDROME D’ABSTINÈNCIA NO ÉS EXCUSA: Es presenta el primer dia i assoleix la màxima intensitat al segon o tercer. Això remetrà al cap de 15-30 dies. Així que deixar de fumar és possible!

3. CONÉIXER PERQUÈ ES FUMA I FER UNA LLISTA DELS MOTIUS PER DEIXAR EL TABAC: va bé rellegir-la  per esmenar les diverses excuses i justificacions.

4. NO DESANIMAR-SE SI NO S’ACONSEGUEIX A LA PRIMERA: una recaiguda no és un fracàs, forma part del procés d’abandó i les possibilitats d’èxit augmenten després d’alguns intents.

5. DIR A LES PERSONES QUE US ENVOLTEN QUE VOLEU DEIXAR DE FUMAR: busqueu complicitat en els amics i companys de feina i, si us cal, demaneu l´ajuda d’un professional sanitari (metge o farmacèutic).

6. SI US HAN RECEPTAT ALGUN TRACTAMENT per deixar de fumar seguiu les instruccions i consulteu els dubtes amb un professional sanitari. No l´ interrompeu abans de temps.

7. NO TOTS ELS TRACTAMENTS SÓN IGUAL  D’EFICAÇOS: han de ser individualitzats per tenir èxit.

8. EN DEIXAR EL TABAC US SENTIREU MÉS ÀGILS i amb més resistència física. La pell i l’ aspecte milloren, els sentits de l’olfacte i el gust es desperten: SEREU MÉS LLIURES.

9. PENSAR POSITIVAMENT: s’ha de ser més fort que l’addicció. Es necessita treballar i esforçar-se per aconseguir-ho. S'ha d'estar disposat a fer petits canvis dels hàbits, treballar la motivació i buscar ajuda.

COM SUPERAR LA DEPENDÈNCIA?

  • Portar un horari regular en els àpats: evitar l’alcohol, el cafè o l’aperitiu que s’associa al tabac.
  • Beure aigua abundant i fer exercici regular, per exemple, caminar.
  • Dormir més,   us ajudarà a concentrar-vos i a evitar el mal de cap durant el dia. Si us costa conciliar el son,  prendre alguna beguda calenta abans d’anar a dormir (llet, infusió de til·la o similar)
  • Evitar ambients amb fum i persones fumadores.
  • Eliminar tots els objectes relacionats amb el tabac (encenedors, cendrers…).
  • Tenir les mans ocupades.
  • Resistir el desig de fumar, que és intens però breu. Us pot ajudar:
  • Relaxar-vos: respirar profundament, retenir l’aire i treure’l lentament. Repetir el procés mirant el rellotge un minut.
  • Apaivagar l’ansietat: beure aigua o fer quelcom per distreure’s.
  • Picar alguna cosa: que sigui baixa en calories com ara xiclet o caramel sense sucre, fruita...