Facebook
Twitter
Instagram
Whatsapp

FARMÀCIA arbonés


C/ Pallars, 231
08005 Barcelona
tel. 93 300 09 18
info@farmaciapoblenou.com

Horari: de 9 a 14h i de 16 a 21h

Hi ha diferents tipus de productes destinats a la neteja del rostre. N’utilitzarem un o un altre segons el tipus de pelli les preferències personals.

 

Llets netejadores: Són emulsions poc viscoses que dissolen els greixos i la brutícia acumulada a la pell, respectantla seva  integritatS’apliquen a la cara amb l’ajuda d’un cotó fluix o disc desmaquillant, seguidament es retiren, i opcionalment s’aplica un tònic. Es fan servir en pells normals, mixtes o seques

 

Tònics: Tenen un efecte vasoconstrictor i acció refrescant. Estan formulats amb components específics com esncies i extractes vegetals de diferents plantes medicinals que aporten els principis actius responsables de l’acció. Segons el tipus de pell, hi ha tònics suavitzants, calmants, astringents,...

 

Sabó: En podem trobar de líquids o de sòlids (pastilla) i són els netejadors més comuns. Estan formats per sals de sodi, potassi o greixos animals o vegetals. Netegen la pell arrossegant els greixos i la brutíciaAquests productes s’apliquen a sobre de la mà, es frega i s’estén sobre la pell humitejada amb aigua tèbia. Es fa un massatge a tot el rostre i després s’esbandeix amb aigua abundant i freda per tonificar la pell i tancar els porus. Hi ha sabons per a pells normals, mixtes o grasses. No s’aconsellen per a pells seques ja que poden assecar-la encara més.

 

MascaretesSón mescles més espesses que s’apliquen sobre el rostre en una capa més o menys fina, es deixa actuar uns 5 minuts, i en evaporar-se els seus components líquids, s’endureix i s’adhereix a la pell. Amb les mascaretes, les secrecions sebàcies son arrastrades, destapant els orificis i eliminant les cèl·lules mortes i les impureses que s’acumulen sobre la pell. Estan indicades en pells grasses o mixtes.

 

Desmaquillant d'ulls: Són locions específiques que contenen el ph adequat per l’ull a fi d’evitar irritacions. A més acostumen a arrossegar el maquillatge

 

Exfoliants: Són productes per a una neteja profunda, per eliminar cèl·lules mortes que queden a la superfície de la pell. Estan formats per unes partícules molt petites que absorbeixen el greix i redueixen les brillantors. Primer es recomana rentar la cara. Seguidament cal aplicar el producte sobre el rostre humit amb aigua tèbia i exfoliar cuidadosament. S’ha d’evitar el contacte amb els ulls. Finalment esbandir la cara amb aigua. Es recomana repetir la operació un cop per setmana en pells normals o mixtes i un cop cada 15 dies en pells seques. No es recomana en pells acneiques amb granets de pus per risc de sobreinfecció.

 


En resum, els productes destinats a la neteja del rostre cal que respectin
  les característiques de la pell, no indueixin efectes irritants ni sensibilitzants i tinguin propietats detergents que respectin l’equilibri lipídic. 

 

A la farmàcia trobareu professionals que us poden donar consell respecte als productes que millor s’adaptin al vostre tipus de pell. D’aquesta manera, aconseguireu tenir-la neta i sana atès que hem de recordar que la capacitat protectora de la pell depèn, sobretot, de mantenir-la en bon estat: íntegra, suau i elàstica. Així, també, aconseguirem tenir-la estèticament més bella.