Facebook
Twitter
Instagram
Whatsapp

FARMÀCIA arbonés


C/ Pallars, 231
08005 Barcelona
tel. 93 300 09 18
info@farmaciapoblenou.com

Horari: de 9 a 14h i de 16 a 21h


Què és la pell? La pell és l’òrgan més gran de l’èsser humà, ja que medeix 2 m2. El seu gruix varia segons la part del cos: la més fina, la trobem a les parpelles i la més gruixuda, a les plantes dels peus. Actua de frontera del cos. Durant tot l’any acostumem a portar la cara descoberta, per això és tan important la higiene ja que durant el dia s’acumula brutícia que tapona els porus: suor, greix, pol·lució, restes de maquillatge i cèl·lules còrnies descamades.

 

Pell seca: conté menys lípids que la normal i, per tant, resta més desprotegida. L’aigua s’evapora fàcilment. La seva aparença és mat, sol tenir descamació, el tacte aspre i resulta sensible al fred.

 

Pell grassa: presenta una major activitat de les glàndules sebàcies, brilla per l’excés de greix, els porus estan dilatats, la seva textura és irregular i tolera molt bé les condicions atmosfèriques.

 

Pell mixta: es donen àrees de pell normal, àrees de pell seca i zones de pell grassa com la coneguda zona “T” (front i nas).

 

Pell sensible: aquesta pell, fràgil i clara, és menys tolerant. Reacciona davant d’estímuls als que una pell normal no ho fa i sovint dóna lloc a sensacions d’incomoditat com  ara calor, tivantor i envermelliment.